GARANTIE

INGRIJIREA BIJUTERIILOR SI PROTEJAREA PIETRELOR

 • Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile etc.
 • Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte culcare, inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergentii, produse cosmetice si chimice, pentru a evita dezlipirea pietrelor, a cristalelor si uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale!
 • Materialele de natura organica, perle, coral, scoici, sidef au nevoie de ingrijire speciala. Acestea trebuie ferite de lumina si caldura excesiva pentru ca isi pot schimba culoarea, se pot crapa sau deteriora iremediabil. Uleiurile naturale ale pielii, temperatura si umiditatea naturala a pielii ajuta perla sa-si mentina stralucirea, dar acidul din transpiratie poate ataca si decolora sideful. Deasemenea, pentru perle, sidef sau coral nu utilizati substante standard de curatare a bijuteriilor, acestea pot fi prea dure.

Feriti bijuteriile de accesul copiilor mici.

 • Bijuteriile se vor da jos inainte de a lucra cu diverse substante chimice, pentru a nu-si schimba culoarea si pentru a nu se deteriora stratul de suprafata. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratie abundenta, pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata sau dezlipirea partilor .
 • Udarea puternica cu apa, acetona sau alte lichide va duce la dezlipirea pietrelor. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor.
 • Bijuteriile din argint vor fi pastrate individual in saculeti de catifea sau casete de bijuterii, in locuri uscate departe de bucatarie, baie sau dus, pentru a evita contactul lor cu umezeala si caldura si pentru a preveni oxidarea lor.
 • Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.
 • Curatati bijuteriile din argint fara pietre cu bicarbonat sau cu solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora.

 

GARANTIE

 • Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din argint sau aur si este marcata.
 • ALEXANDRA NACU JEWELRY ofera clientilor sai o garantie comerciala de 30 de zile de la data achizitionarii produsului din argint 925 si 2 ani de zile pentru bijuteriile din aur de 14k, pentru deficiente neimputabile consumatorului.
 • Garantia comerciala nu acopera uzura produsului, indiferent de cat timp a trecut de la intrarea in posesia lui, deformari, zgarieturi  sau orice alta forma de deteriorare accidentala, intrebuintare gresita, neglijenta, reparatii/modificari/ajustari neautorizate de terti sau chiar de cumparator, artificii facute produselor, uzura masiva, rupere etc;
 • Pentru produsele placate cu aur galben, garantia comerciala nu se acorda placarii. Pastrarea placarii tine de modul de utilizare al bijuteriei si nu de veridicitatea materialului. Uzura masiva (24h/24h) va duce la curatarea placarii. Curatarea placarii nu face obiectul Garantiei comeriale acordate conform legislatiei in vigoare OUG nr.140/28.12.2021.
 • Nu se poate solicita rambursarea banilor pentru produsele care nu mai corespund cu produsele livrate in urma comenzilor efectuate, acestea fiind rupte, deteriorate, indoite, uzate, cu urme de folosire, oxidate, pierdute, manipulate neglijent etc; 
 • Garantia comerciala nu acoperă uzura normală, oxidarea și/sau daunele provocate de pierdere, furt, utilizare improprie, accidente, manipulare neglijentă sau malițioasă în mod intenționat.
 • Garanția comerciala nu acoperă daunele provocate de umezeală, pierderea placarii bijuteriei, curatarea bijuteriei achizitionate astfel incat aceasta sa duca la pierderea placarii;
 • Dacă o parte din bijuterie (inclusiv, dar nu se limitează doar la pietre, lanțuri, cleme etc.) cade, ar trebui să fie returnată împreună cu piesele sale, înainte de orice încercare de a fi reparată. ALEXANDRA NACU JEWELRY nu își asumă responsabilitatea pentru piese sau pietre lipsă.
 • Garantia comerciala nu se acorda pentru: decolorare, schimbarea culorii produsului datorita expunerii la substante chimice, machiaj, piscine, bai fierbinti, baie, medii chimice si toxice, umezeala;
 • Garantia comerciala nu se acorda pentru zgarieturi, indoiri, prinderi ale bijuteriilor, distrugeri in zona ghearelor care prind pietrele, din cauza neglijentei sau altor daune;
 • Garantia comerciala nu se acorda pentru produsele pierdute sau furate;
 • Pentru bijuteriile cu pietre, in cazul desprinderii/caderii pietrelor in perioada de garantie, vanzatorul le va inlocui gratuit, intr-un termen de 10 zile, numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil Cumparatorului.