GARANTIE

INGRIJIREA BIJUTERIILOR SI PROTEJAREA PIETRELOR

 • Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile etc.
 • Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte culcare, inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergentii, produse cosmetice si chimice, pentru a evita dezlipirea pietrelor, a cristalelor si uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale!
 • Materialele de natura organica, perle, coral, scoici, sidef au nevoie de ingrijire speciala. Acestea trebuie ferite de lumina si caldura excesiva pentru ca isi pot schimba culoarea, se pot crapa sau deteriora iremediabil. Uleiurile naturale ale pielii, temperatura si umiditatea naturala a pielii ajuta perla sa-si mentina stralucirea, dar acidul din transpiratie poate ataca si decolora sideful. Deasemenea, pentru perle, sidef sau coral nu utilizati substante standard de curatare a bijuteriilor, acestea pot fi prea dure.

Feriti bijuteriile de accesul copiilor mici.

 • Bijuteriile se vor da jos inainte de a lucra cu diverse substante chimice, pentru a nu-si schimba culoarea si pentru a nu se deteriora stratul de suprafata. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratie abundenta, pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata sau dezlipirea partilor .
 • Udarea puternica cu apa, acetona sau alte lichide va duce la dezlipirea pietrelor. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor.
 • Bijuteriile din argint vor fi pastrate individual in saculeti de catifea sau casete de bijuterii, in locuri uscate departe de bucatarie, baie sau dus, pentru a evita contactul lor cu umezeala si caldura si pentru a preveni oxidarea lor.
 • Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.
 • Curatati bijuteriile din argint fara pietre cu bicarbonat sau cu solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora.

 

GARANTIE

 • Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din argint sau aur si este marcata.
 • ALEXANDRA NACU ofera clientilor sai o garantie comerciala de 30 de zile de la data achizitionarii produsului, pentru deficiente neimputabile consumatorului.
 • Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de la punctul 1 (precautii si informatii utile), accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.
 • Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.
 • Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator.
 • Remedierea se va face in termen de 15 zile de la data constatarii deficientei.
  In cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta.
 • Fiecare produs este insotit de un certificat de garantie. In conditii obisnuite de utilizare si respectand instructiunile de intretinere, va veti bucura mult timp de bijuteria achizitionata.