Cum Alegem Lungimea si Marimea Bijuteriilor?

LUNGIMEA CORECTA PENTRU COLIER

Colierul potrivit poate schimba complet o tinuta, transformându-o dintr-una banala într-una spectaculoasa. Rolul colierului este acela de a accentua zona gâtului și a decolteului, de aceea este foarte important să alegeti lungimea potrivită în funcție de trăsăturile voastre. Atunci când vreti să va achiziționati un colier, țineti cont de următoarele aspecte: lungimea și grosimea gâtului, forma corpului și tipul de îmbrăcăminte. Lungimea colierului trebuie să fie potrivită pentru statura, stilul și îmbrăcămintea dumneavoastră.

Măsoară-ți dimensiunea gâtului

Prima metoda in aflarea lungimii corecte este să va măsurati dimensiunea gâtului. Acest pas este util dacă va hotărati să achiziționati un colier, scurt, de tip choker, situat pe gât, la baza acestuia sau mai lung. Măsurati circumferința gâtului cu un metru de croitorie.

A doua metoda ar fi sa masurati un colier pe care il aveti si va vine asa cum doriti, dintr-o parte in cealalta cu tot cu inchizatoare si veriga de prindere.

 

MARIMEA POTRIVITA PENTRU INEL

Atunci cand doriti sa obtineti masura corecta pentru inel, acesta ar trebui sa stea confortabil pe degetul dumneavoastra; suficient de strans, incat sa nu alunece si, in acelasi timp, suficient de larg incat sa treaca usor de articulatia degetului. Circumferinta degetului poate sa difere in functie de perioada din zi si de conditiile meteo.

Prima metoda ar fi cu un centimetru de croitorie pe care trebuie sa il puneti de jur imprejurul degetului, nu lejer si nu strans. – DIN PACATE ACEASTA METODA NU MAI ESTE ACCEPTATA!

A doua metoda, CEA MAI SIGURA, ar fi sa mergeti  la orice magazin de bijuterie. Vi se vor oferi niste inele pentru masurarea degetelor. Trebuie sa incercati cat mai multe masuri si sa tineti restul inelelor cu cealalta mana pentru ca greutatea lor sa nu va induca in eroare si sa alegeti o marime nepotrivita. Aceasta metoda este gratuita.

SFATURI PENTRU ACHIZITIONAREA INELULUI CA SURPRIZA

Cea mai buna metoda pentru aflarea marimii atunci cand doriti sa oferti un inel cadou este sa duceti inelul, care ii vine bine pe degetul pe care ati dori sa il poarte, la un bijutier sau la orice magazin de bijuterie. Acestia au un con de masurare pentru inele. Inelul poate fi pus pe con si astfel se poate afla marimea corespunzatoare.

 

MASURA POTRIVITA PENTRU BRATARA

Prima metoda in aflarea marimii corecte este să va măsurati incheietura mainii cu un centimetru de jur imprejur, nu lejer si nici strans.

In cazul in care bratara are sistem de inchidere trebuie sa aveti in vedere ca va fi realizata dimensiunea solicitata, nu va avea prelungire fata de lungimea oferita, daca modelul nu prezinta una in poza. In acest caz va sfatuiesc sa adaugati cm in plus pentru lejeritate, cati considerati.

Bratarile pot fi rigide, fara inchidere si cu o pauza pentru a putea fi puse pe mana. Pentru aceste modele trebuie sa oferiti aceeasi dimensiune exacta . Bratarile vor avea in lungime si pauza respectiva. Totodata acest model este usor reglabil.

Pentru ambele variante trebuie sa aveti in vedere ca o bratara va fi intotdeuna realizata de lungimea oferita, iar aceasta va veni mai lejer sau mai strans in functie de preferinta dumneavoastra.

A doua metoda ar fi sa masurati o bratara care va place cum vine, dintr-un capat in celalalt cu tot cu inchizatoare si zala de prindere si sa oferiti lungimea obtinuta.